Acné is iets heel hardnekkigs en een acne behandeling is niet evident. Dit gezegd zijnde, er kan gelukkig iets tegen acne gedaan worden. Er zijn drie groepen van acne behandeling producten.

Een goede acné behandeling

Ten eerste zijn er de preventieve en algemene huidverzorgingsproducten.
Daarnaast zijn er de acné behandeling producten die vrij en zonder voorschrift verkrijgbaar zijn. Tenslotte zijn er de acné behandeling producten die enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn. Deze laatste twee groepen zijn specifiek tegen acne gericht.

Algemene huidverzorgingsproducten

De preventieve en algemene huidverzorgingsproducten kunnen gebruikt worden om acne te voorkomen. Voorbeelden zijn make-up removers of gewoon zeep. Deze helpen de huid schoon te houden waardoor acne minder kans krijgt. Eigenlijk zou iedereen deze huidverzorgingsproducten al moeten gebruiken. Sommige werken echter beter om acne te voorkomen, namelijk degene die de huidporiën open houden en huidsmeer verwijderen. Acné wordt immers veroorzaakt door een aangroei van bacteriën die zich in afgesloten poriën voeden met vet en smeer.

Acne behandeling producten zonder voorschrift

De acne behandeling producten die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn, zijn vooral crèmes die vet verwijderen uit de huid. Ze kunnen ook een extra desinfecterende werking hebben. Ze zijn meestal op basis van benzoylperoxide of salicylic zuur/acid, die een anti-bacteriële werking hebben.  Het is best te beginnen met producten die weinig van deze werkende stoffen hebben, aangezien ze nogal agressief zijn. Indien deze producten niet werken ter behandeling van uw acné, is het raadzaam om naar de dermatoloog te stappen.

De huidarts kan uw huid onderzoeken en een acné behandeling product voorschrijven dat uw specifiek geval zal helpen. Dit zijn meestal zalfjes die u op de huid smeert, maar in sommige gevallen wordt er ook een hormonentherapie of zelfs een chirurgische ingreep aangeraden. Deze acné behandeling producten op voorschrift zijn meestal heel effectief. In ieder geval, wat u nooit mag doen is de puistjes uitknijpen aangezien dit littekens kan veroorzaken.