Acné Bij Volwassenen

U dacht waatschijnlijk dat uw acné vanzelf zou weggaan zoals iedereen u zei?
Het probleem is dat niet bij alle mensen acné weggaat wanneer ze volwassen worden. Het is inderdaad zo dat acné vooral voorkomt bij tieners, en dit komt door de ernstige hormonale veranderingen. Soms is acné een blijvertje bij volwassenen, en erger nog, acné blijkt bij steeds meer en meer mensen een blijvertje te zijn. De reden zou bij onze ongezonde levensstijl gezocht moeten worden, milieuverontreiniging en een vetrijk dieet. Uitsluitsel hierover is er echter niet. 

Acne door Verstopping Poriën

Het is wel bekend dat acné ontstaat door verstopping van huidporiën.
De porie wordt op die manier een puistje, dat bij verdere ontsteking verandert in een grote rode en gele plek. Belangrijk is dat u begrijpt hoe die verstopping kan ontstaan. Zo is het bekend dat bij tieners de hormonale huishouding tilt slaat, waarbij sommige hormonen in concentraties voorkomen die tienduizend maal groter zijn dan normaal. Sommige van die hormonen zorgen in grote concentraties voor een overdreven werking van de talgklieren in de poriën die huidsmeer produceren. De huid kan zoveel talg niet altijd afvoeren, waardoor de porie dichtslibt. 

Kledij, Voeding en Huidverzorging

Indien u informatie zoekt over acne zal dit u al welbekend zijn. Minder onderzocht echter is acné bij volwassenen. Sommige mensen zouden genetisch bepaald zijn om meer huidsmeer te produceren, of nauwere poriën te hebben.
Beide zorgen voor een overproductie van huidsmeer dat de porie doet verstoppen. Deze mensen zullen voor de rest van hun leven voorzorgsmaatregelen moeten nemen wat betreft kledij, voeding en huidverzorging. 

Nieuwe Medicijnen

Een interessante vraag is echter waarom acné behandeling zo gefocust is op het verwijderen van talg en dode huidcellen. In theorie zou het immers mogelijk moeten zijn om de oorzaken van acné anders te behandelen en zelfs weg te nemen. Indien een verstoorde hormonenbalans aan de basis ligt, waarom bestaan er dan geen pillen die deze situatie rechttrekt? Of indien er een vehoogde talgproductie is, moet het toch mogelijk zijn om dit met medicijnen te verminderen? Dit is wel degelijk relevant, want sommige mensen worden niet geholpen met de conventionele middelen. 

Het is onduidelijk waarom, maar echt veel wetenschappelijk onderzoek hierover is nog niet gebeurd. Zo is er nog steeds geen bevestiging over de band tussen vetrijk (of calorierijk) voedsel en acné. Terwijl hierover toch wel vermoedens zijn dat er op zijn minst een onrechtstreeks verband is.
Misschien dat de medische industrie die de conventionele medicijnen produceert niet gebaat is bij deze onderzoeken. Daarentegen zal het bedrijf dat gepaste (en werkende !) medicijnen voor acné bij volwassenen maakt, zeker een ongelooflijke verkoopshit scoren! 

Plaats een reactie