Acné Preventie

Heeft u zich ooit al eens afgevraagd hoe u acné kunt voorkomen? Wel, eigenlijk is dit heel eenvoudig. Er zijn een aantal basistechnieken die zowel acné voorkomen als zorgen voor een goede gezondheid van de huid. Doorheen de medische geschiedenis zijn er al heel veel manieren gepresenteerd die acne zouden kunnen voorkomen. Helaas zijn de meeste enkel theorie, alhoewel ze meestal wel een beetje helpen. Het is echter niet duidelijk of dit komt door het middel zelf, of door de verhoogde aandacht voor de huid. 

Conventionele Acné Preventie

Het grote probleem is dat niet alles werkt voor iedereen. Dit wil zeggen dat ernstige vormen van acné niet te voorkomen zijn. Acné is een gevolg van de verstopping van de huidporiën door talg, maar er zijn meerdere mogelijke oorzaken voor deze verstopping. Daardoor is het handig om te weten wat bij u de juiste oorzaak is, omdat u waarschijnlijk naast de basismethodes een specifieke behandeling behoeft. De verschillende mogelijke oorzaken van acné zijn: puberteit (door hormonale schommelingen), stress, verkeerde voeding, gebrek aan hygiëne en genetische oorzaken. De laatste jaren begint men het verband tussen acné en stress meer en meer te onderzoeken. 

Er zijn drie categoriën van acné preventie die men kan treffen: voeding, stress en huidverzorging. Indien u één van deze elementen kunt verbeteren zult u zien dat uw acné waarschijnlijk al vermindert. Stress lijkt echter een grotere factor te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Dit komt omdat studies hebben uitgewezen dat er geen direct oorzakelijk verband is tussen acné aan de ene kant en lichaamsbeweging, voeding en huidverzorging aan de andere kant. 

Stress en Acné

Stress verstoort de balans tussen de lichaamssystemen en de huid. Het zorgt voor een verhoging van suiker en adrenaline in het bloed, wat binnen een paar uur een aanval van acné kan uitlokken. De toxines die vrijkomen kunnen immers vrij snel de poriën verstoppen. Dit wil zeggen dat het voorkomen van acne vrij eenvoudig wordt. Men moet proberen afhankelijk van de oorzaak zo weinig mogelijk gifstoffen in het lichaam te hebben. 

U kent ongetwijfeld al de conventionele manieren ter preventie van acné, zoals een gezonde voeding, goede hygiëne en een geschikte huidreiniging. Hierbij komt nu dat u moet proberen om zo veel mogelijk stress te vermijden. Hoe doet u dat? Probeer tussen uw drukke werkzaamheden om tijd voor uzelf te vinden. Vermijd mensen die u niet kunt uitstaan. Slaap voldoende uren per nacht, eventueel met behulp van oordopjes en een maskertje dat het licht tegenhoudt. Dit zal niet alleen helpen tegen acné, maar u zult zich beter voelen en zelfs enkele kilo’s vermageren. 

Plaats een reactie