Acne oplossing

Acne kan bij sommige mensen heel hardnekkig zijn en een oplossing lijkt soms onbereikbaar. Een oplossing voor acne is dan echt wel gewild aangezien niemand met die puistjes, cystes en rode plekken op de huid wil blijven rondlopen. Vooral acné in het aangezicht is ongewenst, aangezien het iemand’s uiterlijk kan ruïneren, samen met zijn zelfvertrouwen. 

Hoe kunt u acne het best aanpakken?

In de eerste plaats is een goede huidverzorging de eerste stap naar een volledige oplossing voor het acne probleem. Indien uw huid gevoelig is en u hebt af en toe acne, dan bent u verplicht om heel rigide uw huid te verzorgen. De oplossing is in dit geval om een dagelijkse routine op te bouwen. Start uw dag met een douche, en laat het water niet te heet (of te koud) worden.  Indien u op een warme en vochtige plaats woont of werkt, neem dan ook ‘s avonds een douche. Dit zal uw poriën optimaal vrij houden. 

Wat is de beste oplossing voor acne?

Indien u last hebt van hardnekkige acne, dan is meer nodig voor een oplossing.
Kledij is het volgende punt. Draag schone en comfortabele kleren die niet te strak zitten. Katoen is een excellente stof om te dragen. Was uw kleren met een hypo-allergeen wasmiddel en gebruik zeker niet te veel wasverzachter. Nog een basistechniek is ‘s avonds telkens alle make-up verwijderen alvorens u slapen gaat. 

Gebruik geen zeep of olie-houdend product om u te wassen. Gebruik vooral water en milde, waterhoudende producten. Indien u al acne hebt, is het best om dit zo weinig mogelijk aan te raken. Knijp in ieder geval de puistjes nooit uit! Dit kan immers leiden tot littekens en permanente beschadiging van de huid. Om de acne zelf op te lossen, zijn er genoeg milde lotions op de markt. Indien al deze basistechnieken niet leiden tot een permanente oplossing, is het nodig om een huidarts of dermatoloog te raadplegen. 

Plaats een reactie