Acné Op Rug Genezen

Acné op de rug is één van de moeilijkste huidaandoeningen om te genezen.
De huid op de rug is immers niet alleen moeilijk om te bereiken, de huid is ook dikker dan op andere plaatsen van het lichaam. Een remedie voor acne op de rug is daardoor de heilige graal van de huidverzorging. Toch gelden dezelfde principes als voor acné op andere plaatsen van het lichaam. Met dit verschil dat de behandelingen nauwkeuriger en intensiever zullen zijn. 

Verstandig Wassen

De basis om acné permanent te genezen, waar ook op het lichaam, is regelmatig en op een gepaste manier wassen. Acne ontstaat immers wanneer de poriën verstopt raken door smeer en onzuiverheden. Laat het verzorgingsproduct inwerken alvorens u afspoelt. Houd ook rekening met uw huidtype en gebruikt zeker geen agressieve stoffen wanneer u een droge huid heeft aangezien dit snel zal irriteren. Te heet water zal uw rug uitdrogen en doen schilferen, wat een ideale voedingsbodem is voor acné.  Daarentegen is koud water ook niet goed omdat het de poriën doet verstoppen. 

Het afdrogen van de rug gebeurt uiteraard best met een propere handdoek, maar er is meer. Probeer niet te wrijven met de handdoek, maar gebruik de handdoek om de rug te deppen. U heeft natuurlijk de neiging om de handdoek over uw rug te leggen en die heen en weer te bewegen. Dit zorgt echter voor irritaties en witte puntjes op uw rug. Indien u toch beweging prefereert, doe het dan in een verticale beweging, op en neer.  Een haardroger gebruiken is trouwens uit den boze, aangezien dit schilfers veroorzaakt die acné erger maken. 

Vers Beddengoed en Kledij

Draag altijd schone en losse kledij. Krappe kledij, of kledij die al meerdere dagen gedragen is zal meer bacteriën bevatten en de huid irriteren. Zeker wanneer men overvloedig zweet moet er regelmatig nieuwe kledij aangetrokken worden. Ook beddegoed moet regelmatig ververst worden. Indien dit niet wordt gevolgd zal een overvloed aan bacteriën de puisten of rode plekken geel maken. Dit is een teken van infectie, niet goed dus, en dit moet zo spoedig mogelijk aangepakt worden. 

Bijkomend advies is ter behandeling van acné in het algemeen, en niet alleen voor de rug. Acne en puistjes moeten in een zo vroeg mogelijk stadium aangepakt worden. Gebruik benzoylperoxide voor de acné, en neem maatregelen om erger te voorkomen. Zo moet men zorgen dat het lichaam voldoende vloeistoffen opneemt, en is het dus nodig om 6-8 glazen water te drinken. Fruit en groenten zorgen voor mineralen en vitaminen die de huid gezond houden. Blijf ook uit de brandende zon en gebruik zonnebrandmelk met voldoende hoge factor. Op deze manier kan men ergere acné en littekens voorkomen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.