Acne huid behandelen: 10 Tips om acne te doen verdwijnen

Ben je op zoek naar tips om acne huid te verzorgen? Er zijn vele manieren om acne te behandelen, maar het is vaak verwarrend om na te gaan wat werkt en wat niet werkt. We zullen daarom verschillende tips geven om acne huid te behandelen of zelfs te voorkomen. Zo krijg ook jij een gezonde huid. 

  1. Gebruik een milde zeep of gelaatsreiniger om je gezicht te wassen. Zeep met te veel parfum of harde scrubs kunnen de huid irriteren en nog voor meer puistjes zorgen. 
  2. Was je gezicht twee keer per dag. ‘s Morgens en ‘s avonds is het beste. Wat je gezicht zeker niet meer dan dat omdat het droge huid kan veroorzaken wat de olieproductie nog doet toenemen. 
  3. Maak een gezichtsmasker van havermoutpap en honing. Het is een fantastische, natuurlijke manier om olie en dode huid te verwijderen. 
  4. Knijp nooit puistjes en meeëters uit, zelfs als je daartoe in verleiding komt. Het zal alleen maar ervoor zorgen dat nog meer bacteriën in de huid kunnen komen en zelfs littekens achterlaten. 
  5. Gebruik zonnecrème als je buiten komt. Zonlicht en zonnebrand kunnen je huid en olieklieren irriteren. Ze kunnen je huid ook zeer droog maken, zeker wanneer je ook acne medicatie op je huid aanbrengt. 
  6. Drink minstens acht glazen water per dag. Water is belangrijk om de toxines uit je lichaam te kunnen verwijderen. 
  7. Meer fruit en groenten. Vitaminen en anti-oxidanten zijn belangrijk om acne te genezen en zorgen ervoor dat je huid goed groeit en herstelt. 
  8. Neem dagelijks de nodige vitaminen. Vitamines A, B, E en zink, zijn de belangrijkste vitaminen voor de huid. 
  9. Gebruik dagelijks een acne behandeling zoals salicylzuur of benzoylperoxide. Dit zijn niet de meest populaire acne behandelingen die je in de apotheek kunt krijgen. Ze zijn echter zeer goed om bacteriën te verwijderen en de poriën zuiver te maken. 
  10. Gebruik tea tree olie en aloë Vera als een natuurlijke acne behandeling om ook de huid te hydrateren. Deze zijn beide overigens ook effectief om acne littekens te voorkomen.

Plaats een reactie